حمایت ناسا از پروژه 3 محقق ایرانی

به گزارش طراحی وبسایت، سه تن از محققان پیروز ایرانی طرحی به منظور نظارت بر سلامت افراد ارائه داده اند که طرح آنها با حمایت ناسا همراه شده است.

حمایت ناسا از پروژه 3 محقق ایرانی

به گزارش طراحی وبسایت و به نقل از ایسنا، در فضانوردان، ورزشکاران، بیماران بستری در بیمارستان و همه افراد، احتیاج به نظارت مداوم بر علائم حیاتی وجود دارد تا علائم و مسائل خطرناکی که ممکن است در افراد وجود داشته باشد به سرعت شناسایی و پیگیری گردد.

این بدان معناست که نظارت دائم گاهی با اتصال حسگرهای قلبی و تنفسی مستقیما به قفسه سینه، مچ دست یا شکم همراه است که گاهی اوقات این امر ناراحت کننده و محدودکننده است.

نگار توسلیان، استاد مهندسی برق و کامپیوتر موسسه فناوری استیونز و دانشجوی دکترای او آرش شکوهمند با همکاری یک شرکت فناوری سلامت مستقر در هابوکن آمریکا، ایده بهتری را مطرح نموده اند که آژانس فضایی و هوانوردی ناسا نیز با طرح آنها موافقت و از آن حمایت نموده است.

توسلیان که به شکوهمند مشاوره می دهد و در این تحقیق با شرکت Autonomous Healthcare مستقر در هابوکن همکاری می نماید، گفت: نظارت بر خدمه به ویژه در ماموریت های اکتشافی فراتر از مدار پایینی زمین، امری مورد احتیاج است. ما تصمیم گرفتیم برای مقابله با این چالش با یکدیگر همکاری کنیم.

شرکت Autonomous Healthcare که در این تحقیق با محققان همکاری می نماید، فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی را برای مراقبت های ویژه و نظارت بر بیمار توسعه می دهد.

بهنود غلامی، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل شرکت Autonomous Healthcare و از محققان اصلی این پروژه، می گوید که هدف این شرکت تجاری سازی فناوری نظارت بر علائم حیاتی هم برای کاربردهای فضایی و هم برای کاربردهای بالینی در موارد نظارت از راه دور بیمار است.

غلامی اضافه نمود: ما در حال توسعه نسل بعدی سیستم های نظارت بالینی هستیم. تمام محاسبات در این سیستم به صورت لحظه ای و بدون اتصال به اینترنت انجام می گردد. نمی توان فرض کرد که وقتی از این سیستم بر روی یک فضاپیما با محدودیت های قدرت و وزن استفاده می گردد، به یک سرور قدرتمند دسترسی خواهید داشت. غلامی می گوید، این پروژه مشترک نمونه ای درخشان از همکاری دانشگاه و صنعت برای توسعه فناوری های نوآورانه است که به نفع همه است. به گفته او موسسه فناوری استیونز شریک علمی عالی برای ما بوده است.

بهنود غلامی

مطالعات بهنود غلامی در زمینه توسعه الگوریتم های هوشمند برای رسیدگی به چالش های فعلی در مراقبت های ویژه به طور گسترده در مجلات از جمله مجله آی تریپل ئی اسپکتروم منتشر شده است.

آی تریپل ئی اسپکتروم(IEEE Spectrum) مجله ای است که به وسیله آی تریپل ای منتشر می گردد و در زمینه مهندسی برق است. او به عنوان محقق اصلی در تحقیقات متعددی که به وسیله ارتش ایالات متحده، آژانس بهداشت دفاعی، بنیاد ملی علوم و موسسه ملی بهداشت حمایت می شوند، حضور داشته است.

وی مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته مهندسی مکانیک را از دانشگاه کنکوردیا کانادا و دو مدرک دیگر کارشناسی ارشد در رشته های مهندسی هوافضا و ریاضی را از مؤسسه فناوری جورجیا اخذ کرد. او بعلاوه مقطع دکترای رشته هوا فضا را نیز در موسسه فناوری جورجیا گذراند.

بهنود غلامی از سال 2011 تا 2012 پژوهشگر مقطع فوق دکترا در دانشکده پزشکی هاروارد، بیمارستان بریگام و زنان(BWH) و پژوهشگر وابسته در موسسه ام آی تی و هاروارد بود. پیش از ورود به هاروارد، او در مقطع فوق دکتری در دانشگاه مهندسی برق و کامپیوتر در مؤسسه فناوری جورجیا مشغول به تحصیل بود. دکتر غلامی در سال 2010 مدرک دکترای مهندسی هوافضا خود را از مؤسسه فناوری جورجیا دریافت کرد و در سرانجام نامه دکترای خود بر مشکل مدیریت کنترل حلقه بسته قلبی ریوی و آرام بخشی یا بیهوشی ملایم بخش مراقبت های ویژه متمرکز بود. دکتر غلامی یک برنامه فارغ التحصیلی در حوزه کارآفرینی مهندسی در کالج مدیریت مؤسسه فناوری جورجیا را سال 2010 به سرانجام رساند.

نگار توسلیان

تازهترین مطالب

سرمایه گذاری کانادا روی نوسازی سیستم های دفاعی

تصاویری از پیتزاخوری در فضا!

ممانعت از جراحت ورزشکاران با هوش مصنوعی

ادای احترام به ونجلیس؛ از ناسا تا نخست وزیر یونان

نگار توسلیان دانش آموخته رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف است. وی مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته مهندسی برق را از دانشگاه مک گیل کانادا دریافت کرد و سپس پیروز به اخذ مدرک دکترای خود در همین رشته از مؤسسه فناوری جورجیا شد. موضوع سرانجام نامه وی تشخیص سرطان پستان با امواج ماکروویو با استفاده از تکنولوژی آنتن های باندپهن بوده است.

سال 1394 نگار توسلیان و بابک حیدری، استادان جوان ایرانی موسسه فناوری استیونز پیروز به دریافت جایزه یاری هزینه تحقیقاتی بنیاد ملی علم آمریکا(NSF) شدند. جایزه پنج ساله بنیاد ملی علوم آمریکا برای یاری به توسعه یک چارچوب نظری تازه بر اساس نظریه بازی و روش های شبکه یی پیچیده برای مدل سازی تاثیر معماری محصولات و سیستم ها بر نوآوری تکنولوژیک و رقابت در بازار به حیدری اعطا شد. دکتر توسلیان هم جایزه NSF را به منظور شروع یک پروژه فوری در زمینه طراحی سیستمی از فناوری امواج میلی متر برای تصویربرداری های پزشکی و تشخیص سریع تر و موثرتر تومورهای سرطان پوست دریافت نموده است. با تقسیم پهنای باند به کانال هایی که هر یک به واحدهای آنتی کوچک مجهزند، وضوح بیشتر، عمق تصویری بهتر، در بیمارستان عمومی ماساچوست محقق شد. زمینه کاری دیگر توسلیان در حوزه فناوری های فرکانس رادیویی و ماکروویو، الکترو مغناطیسی زیستی و سیستم های میکرو الکترومکانیک(MEMS) با کاربردهای پزشکی است و در زمینه سیستم های تشخیص سرطان با موسسه دیوید کخ MIT همکاری مداوم دارد.

چندی پیش نیز سایت خبری نیواتلس طی خبری اعلام نمود گروهی از محققان موسسه فناوری استیونز در مطالعه اخیرشان با یاری نگار توسلیان محقق ایرانی اثربخشی نوع تازهی از یک ابزار غیرتهاجمی تشخیص سرطان پوست را نشان داده اند. این سیستم تازه از فناوری موسوم به تصویربرداری با امواج میلی متری با وضوح بالا بهره می برد. این فناوری مشابه سیستم های اسکنی است که برای تصویربرداری امنیتی از کل بدن در فرودگاه ها استفاده می گردد.

نگار توسلیان، محققی که روی این پروژه کار می نماید، گفت: سیستم تازه آنها اولین سیستمی نیست که از فناوری تصویربرداری پیچیده برای شناسایی اتوماتیک سرطان های خطرناک پوست استفاده می نماید، اما ابزارهای دیگر بزرگ، گران هستند و به اپراتورهای آموزش دیده احتیاج دارند. این فناوری تازه برای تبدیل شدن به یک دستگاه کوچک دستی که می تواند به وسیله پزشکان به عنوان بخشی از یک معاینه بالینی ساده استفاده گردد، طراحی شده است.

توسلیان گفت: ما در حال ایجاد یک دستگاه مقرون به صرفه قیمت هستیم که به مقدار تلفن همراه کوچک و استفاده از آن آسان است، بنابراین می توانیم تشخیص های پیشرفته را در دسترس همه قرار دهیم. این بدان معناست که پزشکان می توانند تشخیص های دقیق را در معاینات معمول انجام دهند.

به گفته توسلیان، از هر 30 ضایعه سرطان پوست که در حال حاضر نمونه برداری می گردد، تنها یک مورد بدخیم است. بنابراین این دستگاه تازه برای جایگزینی بیوپسی طراحی نشده است، بلکه هدف این است که با اضافه نمودن یک ابزار اضافی به کیت تشخیصی پزشک، از حجم بالای بیوپسی های غیرضروری جلوگیری گردد.

توسلیان پیش بینی می نماید که با کمی توسعه بیشتر سیستم در سال آینده دستگاه تشخیص سرطان پوست دستی با قیمت کمتر از 100 دلار ساخته گردد.

آرش شکوهمند

آرش شکوهمند دانش آموخته رشته مهندسی برق و ارتباطات از دانشگاه صنعتی شاهرود است. وی پیروز به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در این رشته از دانشگاه امیرکبیر شده و مدرک دکترای خود در این رشته را نیز از موسسه فناوری استیونز دریافت نموده است. وی مدتی در دانشگاه ویرجینیای غربی دستیار پژوهشی بوده است.

منبع: خبرکانادا

به "حمایت ناسا از پروژه 3 محقق ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حمایت ناسا از پروژه 3 محقق ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید