ربات های دانمارکی به داد بیماری های روماتیسمی رسیدند!

به گزارش طراحی وبسایت، یک استارت آپ دانمارکی به تازگی اعلام نموده با یاری ربات ARTHUR می توان روماتیسم مفصلی را زودتر شناسایی کرد چرا که این ربات قادر به انجام اسکن فراصوت برای تشخیص این بیماری تنها در 15 دقیقه است.

ربات های دانمارکی به داد بیماری های روماتیسمی رسیدند!

روماتیسم مفصلی شایع ترین بیماری التهابی سیستمیک مفاصل بوده و جزو بیماری های خود ایمنی مزمن محسوب می شود. اخیرا یک استارت آپ دانمارکی از توسعه یک ربات که قادر به تشخیص آرتریت روماتوئید (rheumatoid arthritis) یا روماتیسم مفصلی است، خبر داده است.

یک استارت آپ دانمارکی به تازگی اعلام نموده با یاری ربات ARTHUR می توان روماتیسم مفصلی را زودتر شناسایی کرد چرا که این ربات قادر به انجام اسکن فراصوت برای تشخیص این بیماری تنها در 15 دقیقه است.

درد، تورم و سفتی در مفاصل همگی از علائم مرتبط با روماتیسم مفصلی هستند. این یک بیماری مزمن است که باعث التهاب به خصوص در مفاصل کوچکتر می شود. تشخیص زودهنگام این بیماری از آسیب دائمی به مفاصل و بروز ناراحتی و آسیب جلوگیری می نماید.

روماتیسم مفصلی در تمام سنین و معمولا در گروه سنی 25 تا 45 سال ظاهر می شود. به علت کمبود شدید روماتولوژیست ها (متخصصان روماتیسم مفصلی) ممکن است ماه ها طول بکشد تا یک فرد بتواند یک وقت دیدار با روماتولوژیست ها بگیرید که این امر بیماران را در ناراحتی و خطر آسیب دائمی به مفاصل قرار می دهد. اما یک ربات اتوماتیک در حال یاری به حل این مشکل است.

RoPCA یک شرکت اسپین-آف از دانشگاه جنوب دانمارک (SDU) و بیمارستان دانشگاه اودنسه (OUH) در دانمارک است و این ربات که ARTHUR نام دارد را توسعه داده است. این ربات حاصل سه سال تحقیق و توسعه شرکت RoPCA است.

این ربات، اولین ربات کاملا اتوماتیک برای انجام اسکن روماتیسم مفصلی است. ربات یاد شده آزمایش فراصوت را تنها در مدت 15 دقیقه انجام می دهد و با ارائه دستورالعمل های صوتی و کتبی، بیمار را در طول انجام این فرآیند هدایت می نماید. کلمه ARTHUR ترکیبی از کلمات آرتروز، فراصوت و ربات است.

دکتر سورن آندریاس جاست (Søren Andreas Just) از بنیانگذاران این شرکت گفت: این اولین ربات در دنیا است که این کار را انجام می دهد. لیست های انتظار بسیار طولانی است به طوری که بیماران ماه ها از درد رنج می برند. بنابراین، ما به این فکر کردیم که آیا فرایند آرتروسکپی و درجه بندی فعالیت بیماری در روماتیسم مفصلی می تواند اتوماتیک صورت گیرد یا خیر.

آرتروسکپی (Arthroscopy) یا درون بینی مفصل روش جراحی محدودی است که بر روی مفاصل اندام های حرکتی انجام می شود. در این روش به یاری آندوسکپ، اقدامات تشخیصی و درمانی در داخل مفصل میسر می شود. اکنون جراحی-آرتروسکپی در بسیاری از جراحی های مفاصل، جایگزین روش های متداول و قدیمی شده است.

محققان این مطالعه درباره نحوه کار این ربات اظهار کردند: در این روش کاربر با نشستن روی یک صندلی در کنار ربات، دست خود را روی یک صفحه لمسی دستگاه قرار می دهد.

بارکد خوان ربات، بیمار را با آنالیز کارت بیمه سلامت وی شناسایی می نماید. در تمام مدت، ربات به ارائه اطلاعات هم به وسیله صفحه نمایش و هم به وسیله صدای خود ادامه می دهد. این ربات حتی نحوه استفاده از ژل روی دست کاربر را نیز به وی یاد می دهد.

ARTHUR با استفاده از دوربین خود یک اسکن اولیه برای شناسایی دست و محل قرارگیری مفاصل انجام می دهد. پس از آن، اسکن فراصوت آغاز می شود. بازوی رباتیک 11 مفصل هر دست را در یک زمان آنالیز می نماید.

پس از تکمیل اسکن، ARTHUR هر تصویر را برای علائم رماتیسم مفصلی تجزیه و تحلیل و شیوع آن را میزان گیری می نماید، سپس گزارشی را برای پزشک ارسال می نماید و آن را در پرونده سلامت الکترونیکی بیمار ذخیره می نماید.

در طول فرآیند، الگوریتم های موجود در ARTHUR آنالیز می نمایند که آیا اسکن ها کیفیت مورد احتیاج را دارند یا خیر. ربات قادر است تشخیص دهد که آیا بعضی ویژگی های خاص به میزان کافی در تصویر فراصوت از مفصل نشان داده شده است یا خیر. اگر لازم باشد در این صورت، ربات از بیمار می خواهد تا یک اسکن دیگر از آن مفصل بگیرد.

این شرکت دانمارکی گروهی از افراد را آزمایش کرد که در ابتدا به وسیله ربات اسکن شدند و سپس همان آزمایش را با یک متخصص تکرار کردند. بیماران هنگام اسکن به وسیله ربات در مقایسه با اسکن اجرا شده به وسیله روماتولوژیست تفاوتی احساس نمی کردند.

داده های جمع آوری شده هیچ تغییر قابل توجهی در سطح ناراحتی یا درد بین دو آزمون نشان نداد. بیش از 9 نفر از هر 10 بیمار گفتند که می خواهند ARTHUR را داشته باشند تا بتوانند بیماری خود را تحت نظر داشته باشند.

این ربات بعلاوه می تواند به متخصصان یاری کند تا بیماران را از راه دور آنالیز نمایند. ربات مذکور می تواند یاری ویژه ای به افراد مبتلا به این بیماری که ساکن منطقه ها منطقه ها دور افتاده هستند، کند.

در کنار این ربات، این شرکت دانمارکی بعلاوه سیستم DIANA را نیز توسعه داده است. این نرم افزار با ARTHUR یکپارچه شده است، اما می تواند به عنوان یک محصول مستقل نیز کار کند. این سیستم مخفف شبکه یاریی برای روماتیسم مفصلی است و به عنوان یک ابزار تکمیلی برای نظارت و تشخیص روماتیسم مفصلی عمل می نماید.

سیستم مذکور تصاویر فراصوت را برای تشخیص زودهنگام روماتیسم مفصلی و مشخص کمیت فعالیت بیماری با استفاده از فناوری یادگیری ماشین تجزیه و تحلیل می نماید. این سیستم با استاندارد های بین المللی برای تشخیص فعالیت بیماری مطابقت دارد. DIANA هنگامی که بدون ربات ARTHUR کار می نماید، می تواند اسکن هایی را که روماتولوژیست ها به صورت دستی انجام می دهند، آنالیز کند.

منبع: ایسنا

منبع: فرادید

به "ربات های دانمارکی به داد بیماری های روماتیسمی رسیدند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ربات های دانمارکی به داد بیماری های روماتیسمی رسیدند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید