مصر بعد از قطع روابط ایران و عربستان جرات نمی کرد با ایران ارتباط برقرار کند

به گزارش طراحی وبسایت، عبدالرضا فرجی راد دیپلمات پیشین در تحلیل خود از سفر رئیس جمهور به اندونزی گفت: اندونزی کشور مهمی در منطقه شرق آسیا است و در میان کشور های مسلمان نیز پرجمعیت ترین کشور مسلمان است.

مصر بعد از قطع روابط ایران و عربستان جرات نمی کرد با ایران ارتباط برقرار کند

به گزارش ایسنا، بخش هایی از گفت و گوی فرجی راد را در ادامه می خوانید:

  • نکته مهم این است رشد و توسعه اندونزی بسیار سریع است و براساس محاسبات جزو 4 قدرت مالی جهان خواهد شد. همچنین ظرفیت بسیاری در زمینه توسعه دارد، کشوری که روزی فقیر بود طی دو دهه اخیر توانسته به این سطح از پیشرفت برسد و وضع رفاه و معیشت مردم بهبود یابد، چقدر خوب است ما هم بتوانیم از این تجربیات استفاده کنیم.
  • با توجه به ظرفیت های موجود، روابط مالی و تجاری کشور هم می تواند توسعه یابد، اندونزی کالا هایی تولید می کند که ما می توانیم برخی از این کالا ها را که برای ورود محدودیت داریم، استفاده می کنیم. همچنین اندونزی به علت تولیداتی که سال های اخیر داشته مصرف نفت آن افزایش یافته طبیعتا می تواند یکی از خریداران نفت ما باشد.
  • به نظر می رسد بهبود روابط میان ایران و عربستان، بر سفر رئیس جمهور به اندونزی نیز تاثیر مثبت داشت، کشور های مسلمان و به ویژه اندونزی بعد از برقراری روابط ایران و عربستان با دست بازتری می توانند با ایران کار کنند، افرادی در داخل هیات حاکمه اندونزی وجود دارند به ویژه شخص وزیر خارجه این کشور که علاقه مند به توسعه روابط با ایران هستند.
  • اگر از سفر به اندونزی به درستی بهره برداری و برنامه ریزی شود می تواند گشایشی در روابط مالی کشور باشد، ما با برخی از کشور هایی که ارتباط داشتیم بعد از قطع روابط ایران و عربستان، روابط مان با آن ها نیز کمرنگ شد که یکی از آن ها مالزی است که می توانیم دوباره این روابط را تقویت کنیم.
  • برقراری روابط باید سیاستی داشته باشد و این سیاست یک مرکز ثقل دارد اگر رعایت شده و ما ملاحظه اش را داشته باشیم سایر موارد هم مثبت تلقی می شود، در واقع اگر امید هایی که در برقراری روابط با حوزه خلیج فارس ایجاد شده را حفظ کرده و توسعه دهیم با سایر کشور ها هم بهتر می توانیم کار کنیم.
  • اما اگر این رابطه صدمه بخورد و یا در رقابت ژئوپلیتیک سنتی باشد، حذف یکدیگر دوباره به این روابط آسیب می زند، به همین علت کشور های جهان سوم و مسلمان به این نتیجه رسیده اند رابطه خوب ایران و عربستان ادامه می یابد.
  • مصر یکی از کشور هایی است که بعد از قطع روابط ایران و عربستان جرات نمی کرد با ایران ارتباط برقرار کند، اما امروزه تلاش هایی را در برقراری ارتباط انجام می دهد؛ بنابراین باید دقت داشته باشیم این مرکز ثقل به هم نخورد.
  • طبیعتا آمریکا از این گشایش ایران در روابط با شرق دور، همسایگان، عربستان و... دلخور است، اگر چه نوعی ثبات در منطقه وجود دارد، اما در مجموع زمانی که تحریم ها وجود دارد و آمریکا هم می خواهد به ایران فشار آورد، از این تحولات مثبت به نفع ایران خوشش نمی آید لذا هر چه روابط را حفظ کرده و توسعه دهیم به ضرر سیاست های آمریکاست.
منبع: فرارو

به "مصر بعد از قطع روابط ایران و عربستان جرات نمی کرد با ایران ارتباط برقرار کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصر بعد از قطع روابط ایران و عربستان جرات نمی کرد با ایران ارتباط برقرار کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید