در این نقطه از کرۀ زمین کمترین اندازه جاذبه وجود دارد

به گزارش طراحی وبسایت، دانشمندان هندی معتقدند پاسخ این پرسش را یافته اند که چرا در بخشی از اقیانوس هند جاذبۀ زمین به کمترین حد خود می رسد.

در این نقطه از کرۀ زمین کمترین اندازه جاذبه وجود دارد

به گزارش فرادید، جایی تقریباً در وسط اقیانوس هند، مکان عمیق ترین فرورفتگی در میدان گرانشی زمین است؛ جایی که نیروی گرانشی زمین در ضعیف ترین حالت خود است. دلیلش این است که در سیاره ما، جرم کمتری زیر آن نقطه وجود دارد، اما چرا؟

توضیحات احتمالی زیادی ارائه شده اند، اما اثبات هر یک از آن ها سخت است. حالا دبانجان پال و آتری قوش از مرکز علوم زمین در مؤسسه علوم هند در بنگالوروی، فکر می نمایند پاسخ را یافته اند. آن ها حرکات تکتونیک صفحه ایِ 140 میلیون سال گذشته و تکان های جبه زیرین را که با بازآرایی پازل قشری پوسته زمین همراه بود، بازسازی کردند.

نتایج مطالعات این محققان هندی که در Geophysical Research Letters منتشر شد، نشان می دهد قطعات باستانی صفحه اقیانوسی در گوشتۀ زیر قاره آفریقا فرو رفته و باعث فروچاهش شدید در گوشتۀ آنجا شده است. در واکنش به این فروچاهش، توده هایی از جبه های گرم و کم تراکم در زیر اقیانوس هند در نزدیکی اقیانوس هند فراچاهش نموده اند.

(نقشه ای که شدت متفاوت جاذبه در نقاط مختلف سیارۀ زمین را نشان می دهد)

مدل این محققان نشان می دهد ورقه های اقیانوسی حدود 30 میلیون سال پیش به گوشتۀ پایینی رسیده اند و آن ستون فراچاهش همسایه در زیر اقیانوس هند حدود 20 میلیون سال پیش ایجاد شده است. چند ده میلیون سال دیگر، این ستون فراچاهش حرکت خواهد نمود، اما در حال حاضر، این نقطه سبک ترین نقطه روی زمین است.

بیان خیلی ساده تر این است که از آن جایی که کرۀ زمین واقعا یک کره کامل نیست، نقاط مختلف آن به واسطۀ فررفتگی ها و برآمدگی هایی که دارند اندازه متفاوتی از جرم و در نتیجه اندازه کمتر یا بیشتری از جاذبه را خواهند داشت.

منبع: فرارو

به "در این نقطه از کرۀ زمین کمترین اندازه جاذبه وجود دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در این نقطه از کرۀ زمین کمترین اندازه جاذبه وجود دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید