طرز تهیه دلمه برگ مو شیراز خوشمزه و مجلسی به 2 روش

به گزارش طراحی وبسایت، یکی از خوشمزه ترین انواع دلمه برگ مو متعلق به شهر شیراز است. هر چند که طرز تهیه دلمه برگ مو شیراز شباهت زیادی به سایر دلمه ها دارد اما به هر حال در روش سنتی طرز تهیه دلمه برگ مو یا برگ رِز شیرازی از سبزی ها و چاشنی های خاصی استفاده می گردد و از همین رو این غذا در دسته محبوب ترین انواع دلمه برگ مو قرار می گیرد. اما طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی چگونه است؟ آیا می دانید دلمه برگ مو شیرازی به روش محلی چطور طبخ می گردد؟ در این مقاله از سرویس در می توانید با طرز تهیه دلمه ساده خانگی به روش شیرازی آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص دلمه برگ مو به روش شیراز پاسخ خواهیم داد.

طرز تهیه دلمه برگ مو شیراز خوشمزه و مجلسی به 2 روش

طرز تهیه دلمه برگ مو شیراز

مدت زمان آماده سازی مواد: 1 ساعت

مدت زمان پخت: 1 ساعت

مواد لازم برای طرز تهیه دلمه برگ مو شیراز

  • برگ مو: 40 تا 50 عدد
  • گوشت چرخ نموده: 300 گرم
  • برنج: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • سبزی دلمه خرد شده (گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون): 4 تا 5 قاشق خرد شده
  • پیاز میانه: 2 عدد
  • لپه: 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

مواد لازم برای سس دلمه برگ مو شیرازی

  • استاک یا آب گوشت: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • کره: 25 گرم
  • سرکه یا آبغوره: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه دلمه برگ مو با سرکه

یکی از پرطرفدارترین است که در فهرست خوشمزه ترین غذاهای محلی شیراز قرار گرفته است. درست کردن این غذا احتیاج به رعایت فوت و فن های خاصی دارد و طعم آن به حدی لذیذ است که با یک بار امتحان کردن عاشق مزه بی نظیر این غذا خواهید شد. در ادامه می توانید با مراحل و جزئیات طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی آشنا شوید.

مرحله اول؛ خیساندن برنج و لپه

در اولین مرحله از طرز تهیه دلمه برگ مو به روش شیرازی باید برنج را بشویید و با میزانی آب و نمک بخیسانید. سپس به سراغ لپه بروید. بعد از شستن لپه ها آن ها را داخل یک ظرف بریزید و در آب بخیسانید. این کار موجب می گردد تا لپه سریع تر پخته گردد و نفخ آن گرفته گردد.

مرحله دوم؛ پختن برنج و لپه

بعد از خیساندن برنج و لپه باید آن ها را به صورت جداگانه داخل قابلمه بریزید و بپزید. بهتر است برنج را کمی دانه دار بردارید و مراقب باشید لپه ها در زمان پختن له نشوند.

مرحله سوم؛ سرخ کردن پیاز و گوشت

در این مرحله از آموزش دلمه برگ به روش شیرازی باید پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس میزانی روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را سرخ کنید. کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و زمانی که پیازها کمی سرخ شدند، گوشت چرخ نموده را اضافه کنید.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن سبزی و چاشنی های دلمه

بعد از اینکه گوشت و پیاز به خوبی سرخ شدند، حالا می توانید سبزی خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید. میزانی نمک و فلفل هم به مواد دلمه بزنید.

مرحله پنجم؛ اضافه کردن لپه و برنج به مواد دلمه

بعد از پختن همه مواد حالا نوبت اضافه کردن برنج و لپه پخته شده است. در این مرحله باید همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله ششم؛ جوشاندن برگ مو

بعد از این که مواد دلمه برگ مو شیرازی آماده شد، باید برگ مو را در آب جوش بیندازید و برای 2 تا 3 دقیقه صبر کنید تا برگ ها کمی نرم شوند. این کار موجب می شوند تا در زمان پیچیدن دلمه، برگ ها نشکنند.

مرحله هفتم؛ پیچیدن دلمه برگ مو شیرازی

یکی از مرسوم ترین روش های پیچیدن دلمه برگ مو شیرازی حالت رولی است. برای این کار باید برگ مو را به سمت پشت آن پهن کنید. سپس یک قاشق از مواد میانی دلمه را داخل برگ بریزید. حالا قسمت پایین و بالای برگ را روی مواد بگذارید و قسمت های کناری را نیز روی مواد رول کنید.

مرحله هشتم؛ آماده کردن چاشنی دلمه برگ مو

در این مرحله از طرز تهیه دلمه برگ مو با سرکه باید را همراه با آبغوره و شکر ترکیب کنید. سپس این ترکیب را روی حرارت قرار دهید. کره را اضافه کنید و بعد از جوش آمدن چاشنی دلمه ها را یکی یکی در قابلمه قرار دهید.

مرحله نهم؛ پختن دلمه برگ مو شیرازی

بعد از اینکه همه دلمه ها را داخل چاشنی قرار دادید، شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و درب قابلمه را هم روی آن قرار دهید. اجازه دهید دلمه ها برای 1 ساعت به آرامی بپزند.

طرز تهیه دلمه برگ رِز شیراز به روش سنتی

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ رِز

  • برنج: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • لپه: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • ترخون و مرزه: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گوشت چرخ نموده: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و ادویه: به میزان لازم
  • برگ مو یا همان برگ رِز: به میزان لازم
  • ترکیب آبلیمو و آبغوره: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • رب گوجه فرنگی: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه دلمه برگ رِز شیراز

دلمه برگ رِز یا همان دلمه برگ مو به روش سنتی و محلی به شیوه ای متفاوت تهیه می گردد. در این روش از سبزی های متفاوتی برای طعم بخشیدن به دلمه استفاده می گردد. در ادامه می توانید با مراحل و طرز تهیه دلمه برگ رِز شیرازی آشنا شوید.

مرحله اول؛ پختن برنج و لپه برای دلمه

در اولین مرحله از طرز تهیه دلمه شیرازی با برگ انگور باید برنج و لپه را به صورت جداگانه بپزید. بهتر است برنج به صورت نیم پز و دانه ای باشد و لپه کمی بیشتر پخته گردد.

مرحله دوم؛ آماده کردن مواد داخل دلمه برگ رز

در این مرحله باید پیاز و گوشت چرخ نموده را سرخ کنید و ادویه و را به آن اضافه کنید. سپس برنج، لپه و گوشت پخته شده را همراه با سبزی های معطر با هم ترکیب کنید و با دست خوب ورز دهید تا منسجم شوند.

مرحله سوم؛ قرار دادن دلمه ها داخل قابلمه

در این مرحله باید مواد میانی دلمه شیرازی را داخل برگ مو بریزید و برگ مو را به صورت بقچه ای یا رولی بپیچید. سپس کف قابلمه روغن بریزید. دو ردیف برگ انگور ضخیم کف قابلمه بگذارید و دلمه ها را روی آن قرار دهید.

مرحله چهارم؛ آماده کردن چاشنی دلمه

برای درست کردن چاشنی دلمه برگ مو شیرازی باید میزانی را با 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، 2 قاشق غذاخوری شکر، نمک، فلفل، زردچوبه، آبلیمو و آبغوره ترکیب کنید.

مرحله پنجم؛ پختن دلمه برگ رز شیرازی

در آخرین مرحله از طرز تهیه دلمه برگ مو شیراز باید قابلمه را روی شعله گاز بگذارید و بعد چاشنی را اضافه کنید و یک بشقاب روی دلمه ها بگذارید تا وا نفرایند. سپس درب قابلمه ها روی آن قرار دهید و برای 1 ساعت صبر کنید تا دلمه ها بپزند.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه دلمه برگ مو شیراز

*برای سبزی دلمه شیرازی باید نسبت همه سبزی ها یک میزان باشد، فقط می توانید کمی گشنیز را بیشتر اضافه کنید.

*در صورت تمایل می توانید برای تهیه دلمه برگ مو شیرازی میزانی شوید خرد شده نیز به سبزی های دلمه اضافه کنید.

*اگر به استاک گوشت یا آب گوشت دسترسی ندارید، می توانید یک بسته عصاره گوشت را در یک لیوان آب حل کنید و از آن برای تهیه دلمه برگ مو شیراز بهره ببرید.

*در صورت تمایل می توانید برای تهیه دلمه شیرازی از برگ موی نجوشانده نیز بهره ببرید. فقط توجه داشته باشید که این کار را با دقت انجام دهید تا برگ ها پاره نشوند.

*در صورتی که برگ موی شما وسط پیچیدن پاره شد و یا میزان آن کوچک بود، می توانید از دو لایه برگ روی هم بهره ببرید.

*برای جلوگیری از وا رفتن دلمه برگ مو شیرازی می توانید یک پیش دستی سنگین روی دلمه ها بگذارید و سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید.

*اگر دلمه ها را محکم و با دقت بپیچید، به هیچ عنوان وا نمی فرایند و از هم نمی پاشند.

*برای ترش کردن چاشنی دلمه برگ موی شیرازی می توانید به جای سرکه از آب لیمو ترش، آبغوره و یا نیز بهره ببرید.

*برای مزه دار کردن دلمه برگ مو شیرازی می توانید از ترکیب سرکه و شیره نیز بهره ببرید.

*در صورت تمایل می توانید دلمه برگ مو شیراز را بدون سبزی و تنها با میزان زیادی پیازچه نیز آماده کنید.

*برای جلوگیری از ته گرفتن دلمه ها می توانید یک برگ مو ته قابلمه پهن کنید و سپس دلمه ها را روی آن بچینید.

*اگر دوست ندارید لپه ها داخل دلمه حالت دون دون باشند، می توانید کمی آن ها را بیشتر بپزید و یا با پشت قاشق له کنید.

*در طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی شیرین می توانید از شیره یا میزان شکر بیشتری برای تهیه چاشنی دلمه بهره ببرید.

*طرز تهیه دلمه برگ مو برای 4 نفر با تهیه این غذا برای 10 نفر تفاوتی ندارد، تنها باید میزان مواد را با توجه به احتیاج خودتان کم و زیاد کنید.

*در طرز تهیه دلمه بدون لپه می توانید از ترکیب برنج، گوشت و سبزیجات برای درست کردن دلمه بهره ببرید.

سوالات متداول

برای مزه دار کردن چاشنی دلمه برگ مو شیرازی از چه چیزهایی به جز سرکه استفاده می گردد؟

برای ترش کردن چاشنی دلمه برگ موی شیرازی می توانید به جای سرکه از آب لیمو ترش، آبغوره و یا رب انار نیز بهره ببرید.

ترکیب سبزی دلمه برگ مو شیرازی چیست؟

ترکیب سبزی دلمه برگ مو شیرازی گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون است.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه دلمه برگ مو شیراز خوشمزه و مجلسی به 2 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه برگ مو شیراز خوشمزه و مجلسی به 2 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید