کالریهای موجود در سیب زمینی

به گزارش طراحی وبسایت، مقدار کالریهای موجودر در سیب زمینی بسته به روش تهیه آن تفاوت می نماید. سیب زمینی احتمالاً پرطرفدارترین ماده غذایی است، بعلاوه می تواند غذای سالمی به حساب آمده که حاوی فیبر و پتاسیم است.

کالریهای موجود در سیب زمینی

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

اندازه کالریهای موجودر در سیب زمینی بسته به روش تهیه آن تفاوت می نماید. سیب زمینی احتمالاً پرطرفدارترین ماده غذایی است، بعلاوه می تواند غذای سالمی به حساب آمده که حاوی فیبر و پتاسیم است.

مسافرخانه محقری را در روستای بولسون پیدا کردم. صاحب آنجا چیزی جز سیب زمینی نداشت؛ اما چه ضیافتی پیش روی من باز کرد. آنها را در 5 پٌرس مختلف یعنی سوپ سیب زمینی، قلیه سیب زمینی، سیب زمینی خامه زده شده، سالاد سیب زمینی و در آخر پای (نوعی کیک) سیب زمینی سِرو کرد. شاید به این علت از آن غذا خیلی خوشم آمد که 36 ساعت چیزی نخورده بودم اما به نظرم آن وعده برترین غذایی بود که تا به امروز خورده بودم.

ـ ژنرال داگلاس مک آرتور

سیب زمینی بخش مهمی از رژیم غذایی ما را تشکیل می دهد. این سبزی به راحتی در دسترس بوده و چندان گران نمی باشد. سیب زمینی بسیار چند کاربردی بوده و می تواند جهت تهیه صبحانه، ناهار و یا شام مورد استفاده قرار گیرد. بعلاوه می توان آن را به انوع دیگر سبزیجات و یا غذاها افزود تا غذایی عالی مانند سیب زمینی ـ بامیه، سیب زمینی ـ گل کلم، پوره سیب زمینی و املت، پوره سیب زمینی و لوبیا و غیره تهیه نمود. بیشتر مردم تصور می نمایند سیب زمینی غذای سالمی نیست به این علت که حاوی هیچگونه مواد مغذی نمی باشد. اما آنها اشتباه می نمایند، به این علت که سیب زمینی منبع بزرگی از بسیاری مواد مغذی است، با این حال، اندازه کالریهای موجود در آن به روش آماده سازی این سبزی بستگی دارد. در ادامه فهرستی از اندازه کالریهای موجود در 100 گرم سیب زمینی آورده شده است.

کالریهای موجود در سیب زمینی

کالریهای موجود در هر اونس (28گرم)، سیب زمینی خام 20 کالری است، در حالی که کالریهای موجود در یک اونس سیب زمینی پخته شده با پوست و گوشت 26 می باشد. در ذیل اندازه کالریهای موجود در نوع تهیه شده از سیب زمینی در 100 گرم را نشان می دهیم.

سیب زمینی آماده شده (در 100 گرم) کالری

سیب زمینی خام 70

سیب زمینی آب پز 80

پوره سیب زمینی 108

سیب زمینی کبابی 150

وافل یا کلوچه سیب زمینی 200

چیپس سیب زمینی 270

سیب زمینی تنوری یا پخته شده در فر 85

سالاد سیب زمینی 115

کنسرو سیب زمینی 65

سیب زمینی تفت داده شده 120

کرانچی سیب زمینی 200

سیب زمینی تنوری یا در فر بدون پوست و نمک 93

سیب زمینی شیرین خام 90

سیب زمینی شیرین آب پز 85

سیب زمینی شیرین تنوری یا پخته شده در فر 92

تمام نکات لازم در خصوص سیب زمینی

سیب زمینی به خانواده سولاناسه یا بادنجانیان ( Solanaceae ) و یا نایت شِید (nightshade) تعلق دارد و سایر اعضای این خانواده، گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان را شامل می گردد. سیب زمینی بخش متورم ریشه زیر زمینی است که به آن غده می گویند.

مواد مغذی موجود در سیب زمینی

سیب زمینی حاوی حدوداً 2ر26% ارزش روزانه ویتامین C و حدود 21% ارزش روزانه ویتامین B6 می باشد. این سبزی منبع خوبی از مواد معدنی مانند مس، پتاسیم و منگنز است. علاوه بر این مواد مغذی، سیب زمینی بعلاوه منبع خوبی از فیبر غذایی است. کالریهای موجود در سیب زمینی بدون پوست زیاد نبوده از اینرو به منظور کسب بیشترین بهره از آن، بایستی سیب زمینی را با پوست مصرف نموده به این علت که پوست آن هم مواد مغذی بسیاری دارا می باشد.

فوائد سلامتی بخش سیب زمینی

سیب زمینی حاوی پروتئین کم و مقادیر بالایی از کربوهیدرات بوده و درنتیجه غذایی ایده آل برای افرادی است که قصد افزودن بر وزن خود را دارند. کربوهیدارتهای موجود در سیب زمینی به راحتی هضم شده و عمل هضم را تسهیل می سازند. ویتامین C و B همراه با مواد معدنی موجود در سیب زمینی برای سلامت پوست بسیار مفید می باشند. ویتامین C موجود در سیب زمینی می تواند از بیماری اسکوربوت که یک عفونت ویروسی است جلوگیری کند. سیب زمینی جهت برطرف التهاب، خواه التهاب داخلی و خواه خارجی مفید می باشد. از آنجا که نرم بوده و هضم آن آسان و حاوی میزان نسبتاً زیادی از ویتامین C است، موجب برطرف التهاب می گردد. سیب زمینی را می توان جهت کاهش فشار خون بالا و بهبود عملکرد مغز مورد استفاده قرار داد. سنگهای کلیه به علت سطوح افزایش یافته اوریک اسید در خون ایجاد می شوند، در چنین مواردی بایستی از مصرف مواد غذایی با اندازه پروتئین بالا خودداری کرد، و سیب زمینی حاوی میزان بسیار کمی پروتئین است.

نکاتی جهت انتخاب سیب زمینی

سیب زمینی هایی را انتخاب کنید که شکل خوبی داشته، سفت، صاف و بدون حفره، بدون رنگ رفتگی، بدون ترک یا آفت و یا بدون نقاط و لک های نرم باشد. سیب زمینی های قرمز و بعضی انواع سفید گاهی اوقات رنگ شده و یا واکس شفاف به آنها زده تا تازه تر از آنچه هستند به نظر رسند. از خرید سیب زمینی های سبز خودداری کنید به این علت که طعم تلخی داشته و سمی می باشند. سیب زمینی را در مکانی خشک و تاریک به مدت سه ماه در دمای 45 تا 50 درجه فارنهایت (7 تا 10 درجه سانتیگراد) نگهداری کنید، آنها را در یخچال نگهداری نکنید. هنگامی که از آنها برای پخت استفاده می کنید به خوبی سیب زمینی ها را بشویید.

چگونگی پخت سیب زمینی

شما می توانید سیب زمینی را به طرق مختلفی بپزید، می توانید آن را تنوری یا در فر قرار داده، بخار پز، آب پز یا سرخ نموده و هم می توانید آن را تفت دهید. با این حال، اهمیت دارد که از خوردن سیب زمینی سرخ شده و یا سیب زمینی با خامه، پنیر و یا کره بیش از حد خودداری کنید، به این علت که میزان کالریهای موجود در آن را افزایش خواهد داد. بیشتر از دستور سیب زمینی آب پز و یا تنوری بهره ببرید.

موارد فوق، کالریهای موجود در انواع مختلف سیب زمینی و غذاهای تهیه شده از آن را شامل می شد. بنابراین، سیب زمینی مناسب را انتخاب و از نکات فوق استفاده نموده و آن را آب پز و یا بخار پز نموده و از فوائد سلامتی بخش آن بهره مند شوید.

منبع: راسخون

به "کالریهای موجود در سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کالریهای موجود در سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید