چرا بعضی افراد سریع چاق می شوند؟
به گزارش طراحی وبسایت، در مطالعه ای گفته شده ترکیبی از میکروب های روده باعث می گردد تا بعضی در برداشت انرژی بهتر عمل نمایند و افزایش وزن سریع تری داشته باشند.

براساس یک مطالعه نو که به وسیله محققان دانشگاه کپنهاگ اجرا شده است، بعضی افراد دارای ترکیبی از میکروب های روده هستند که باعث می گردد نسبت به دیگران در برداشت انرژی بهتر عمل نمایند. درواقع محققان با انجام این مطالعه می خواستند متوجه شوند که چرا بعضی افراد افزایش وزن سریع تری نسبت به دیگران دارند، حتی زمانی که به یک مقدار غذا می خورند.
هنریک روگر، استادیار گروه تغذیه، تمرین و ورزش دانشگاه کپنهاگ می گوید:
ما ممکن است نکته مهمی را برای درک این موضوع که چرا بعضی افراد حتی زمانی که غذای بیشتر یا متفاوتی نمی خورند، نسبت به دیگران افزایش وزن سریع تری دارند، پیدا نموده باشیم. اما این موضوع باید بیشتر مورد آنالیز قرار بگیرد.
چرا بعضی افراد افزایش وزن سریع تری دارند؟
محققان در مطالعه خود، انرژی به جای مانده در مدفوع 85 دانمارکی را به منظور ارزیابی کارایی میکروب های روده آن ها در جذب انرژی از غذا آنالیز کردند. آن ها بعلاوه ترکیب میکروب های روده هر شرکت نماینده را ترسیم کردند.
براساس یافته های آنها، حدود 40 درصد از شرکت نمایندگان به گروهی تعلق داشتند که به طور میانه نسبت به 60 درصد دیگر انرژی بیشتری از وعده های غذایی دریافت می نمایند. محققان بعلاوه متوجه شدند افرادی که بیشترین انرژی را از وعده های غذایی دریافت می نمایند، به طور میانه 10 درصد بیشتر وزن دارند که معادل تقریبا 9 کیلوگرم است.
با وجود این نتایج می توان گفت که افزایش وزن سریع می تواند به چیزی فراتر از مقدار تغذیه سالم یا مقدار ورزش مرتبط باشد. در واقع ترکیب میکروب های روده فرد نیز می تواند در این امر دخیل باشد.
روگر شرح می دهد:
این واقعیت که باکتری های روده ما در استخراج انرژی از غذا عالی هستند، اساساً چیز خوبی است؛ زیرا متابولیسم باکتری ها در غذا انرژی اضافی را به شکل اسید های چرب با زنجیره کوتاه، مولکول هایی که بدن ما می تواند از آن ها استفاده کند را فراهم می نماید. اما اگر بیشتر از چیزی که می سوزانیم مصرف کنیم، انرژی اضافی که به وسیله باکتری های روده تأمین می گردد، ممکن است به مرور زمان خطر چاقی را افزایش دهد.
محققان بعلاوه مدت زمان سفر غذا در بدن ما را برای هر فرد مورد آنالیز قرار دادند که تمام آن ها الگو های غذایی مشابهی داشتند. محققان در گذشته این فرضیه را مطرح نموده بودند که افرادی که سفر های گوارشی طولانی تری دارند، بیشترین مواد مغذی را از رژیم غذایی خود دریافت خواهند کرد. بااین حال، اکنون محققان دقیقاً خلاف این موضوع را کشف نموده اند.
روگر در این رابطه اضافه می نماید: ما فکر می کردیم یک سفر گوارشی طولانی باعث می گردد تا انرژی بیشتری استخراج گردد. اما در این مطالعه، می بینیم که شرکت نمایندگان با باکتری های روده نوع B که بیشترین انرژی را استخراج می نمایند، سریع ترین عبور از سیستم گوارشی را نیز دارند که نکته نوی به ما برای فکرکردن ارائه می نماید.
منبع: دیجیاتو
منبع: فرادید